solar energy panels

Komplex zöld energetikai megoldások hőszivattyútól biomasszáig

Minden, ami zöld energia: geotermikus hőszivattyú, talajszonda, levegős hőszivattyú, napelem, biomassza, geothermal response test, tervezés, kivitelezés

Cégünk célja minden felhasználó számára a megfelelő zöld energetikai mix létrehozása. Képesek vagyunk bármilyen nagyságú épülethez a megfelelő, pont oda illő megoldás megalkotására. Nem csak egy féle technológiát vagy megoldást árulunk, nem vagyunk lekötelezve egyetlen gyártónak sem.

Egyedi energia mixet tervezünk és kivitelezünk a Liget projectben, ahol több száz geotermikus szonda, a Széchenyi Fürdő meleg vize, távfűtés és a jégpályák hűtőinek együttműködését koordináljuk. Megépítettünk Magyarország egyik legnagyobb levegős hőszivattyús rendszerét a Békéscsabai Tudásházban, geotermikus (talajszonda) rendszereket Tatán, Komáromban, Kecskeméten és számtalan helyen, sokszor napelemes rendszerekkel együtt. Biomassza erőművek tanácsadói vagyunk és szorgosan járjuk a konferenciákat, hogy mindig a legújabb technológiákat, tervezési tapasztalatokat tudjuk felhasználni tervezéseink során.


KOMPLEX ENERGETIKAI MEGOLDÁSOK


A primer energia ellátás összetett feladat. Csak több műszaki és gazdasági terület összehangolt munkája hozhat megfelelő végeredményt. Ezért van a csapatunkban energetikus, gépészmérnök, mechatronikai mérnök, hidrogeológus, bányamérnök, környezetgazdálkodási mérnök, építészmérnök, közgazdász, fúrómester, gépész szerelő, technikus, segédmunkás. Ezért van minden munkafázisra tökéletesített, saját egyedi gépparkunk. Nem csak tervezünk és számolunk. De azért sokat. Nem csak fúrunk, csövet fektetünk és gépházat építünk. Azért ezt is sokat. Az egész folyamatot kitaláljuk, felügyeljük és elvégezzük, legyen az talajszonda vagy kútfúrás, geotermikus vagy levegős hőszivattyús rendszer, talajmechanikai vizsgálat, vagy szondateszt. Nekünk ez nem csak munka, hanem alkotói szenvedély.

minőség választásegyüttműködés megoldás

REFERENCIÁINK
solar panel installation 
SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ ÉS USZODA Budapest
hőszivattyú, kútvizes megoldások
solar panel installation 
HALASSY USZODA Újpest
kútvizes hőszivattyús rendszer
geothermal system
BÉKÉS MEGYEI KÖNYVTÁR Békéscsaba
Magyarország legnagyobb levegős hőszivattyús rendszere
geo heat pump
CSALÁDI HÁZ Budapest
geotermikus hőszivattyús rendszer, szondateszt
solar energy panels
REPTÁR SZOLNOKI REPÜLŐMÚZEUM Szolnok
geotermikus hőszivattyús rendszer, szondateszt
solar energy panels
VAKOK ÁLLAMI INTÉZETE Tata
geotermikus hőszivattyús rendszer, szondateszt
Zöld programot minden önkormányzatnak

A helyi közösségek számára egyre fontosabb, hogy olyan fejlesztésekben gondolkozzanak, amelyek környezettudatosak, energiatakarékosak, és építenek a helyben elérhető erőforrásokra. Szerencsére egyre többen vannak a jó úton. A megújuló energiák használata a legkisebb településtől, a városokon át egészen a nagyobb térségekig stratégiai tervezés mentén optimális méretűvé formálható. A jó gyakorlatok, példák sorát lehet megfigyelni szerte Európában és az Egyesült Államokban, csak át kell ültetni a hazai viszonyok közé.

A tervezéstől a megvalósulásig vezető úton minden közösségnek megbízható partnerre van szüksége, mert ezek a fejlesztések sok időt, odafigyelést és energiát igényelnek. Az Európai Unió és egyre növekvő számban a helyi polgárok is arra ösztönzik a közösségek vezetőit, hogy fenntartható módon építsék be a településfejlesztésbe az energetikai kérdések megválaszolását. Drága távhő, magas önkormányzati áram- és fűtésszámlák, az okosan szabályozott energiafelhasználás hiánya, felhasználatlan biomassza a térségben; mi segítünk a problémák megoldásában. Ráadásul úgy, hogy a munkahelyteremtést is szem előtt tartjuk.

Pályázatok

Talajszondás hőszivattyús rendszer vezérlése gépi tanulási algoritmusokkal

A komplex zöldenergetikai megoldások kifejlesztésével és nyújtásával foglalkozó HASLE Zöld Projekt Fejlesztő Kft. a jelen projekt keretében egy nemzetközi szinten is újdonságnak számító energetikai terméket fejleszt ki. A szoftver és hardver komponensből álló, a zárt végű talajszondás geotermikus rendszereken alkalmazható öntanuló szondavezérlő rendszer mérhetővé és szabályozhatóvá teszi a geotermikus rendszerekműködését, így a megújuló energiafelhasználás hatékonysági foka jelentősen nő.A nagy teljesítményű rendszerek mérését a közeljövőben kötelezővé is teszi az EU: A kifejlesztésre kerülő IPAR 4.0 megoldásokat (IoT, machine learning) aktívan alkalmazó szondavezérlő rendszer javítja a már meglévő, működő geotermikus rendszereket. A jövőben kialakításra kerülő rendszerek pedig már a rendelkezésre álló mérési eredmények ismeretében hatékonyabb mérettel és teljesítménnyel tervezhetőek, epíthetők.A folyamatos mérés miatt könnyebbé és hatékonyabbá válik a rendszerek karbantartása, a berendezések élettartama nő.

A projekt megvalósításának kezdete: 2021.01.01. A projekt fizikai befejezésének határideje: 2023.12.31. Összköltség: 271 487 746 Ft Támogatás összege: 187 492 966 Ft Projekt azonosítószáma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00006

green power
ELÉRHETŐSÉGÜNK

Keressen minket az alábbi elérhetőségek valamelyikén

ELÉRHETŐSÉG

HASLE Zöld Projekt Fejlesztő Kft.

1037 Budapest, Csillaghegyi út 24.
e-mail: hasle@hasle.hu
+3620 265 2557